Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca

Ingrediente:

1/2 kg. carne de vaca, 1-2 buc. ceapa, 2 buc. morcov, 1 fir praz, 1 buc. pastarnac, 1 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. telina, 2 buc. cartofi, 2 buc. rosii, 1/2 lingura bulion, 2 l apa,sare, patrunjel, leustean, 1/2 l zeama de varza, 2 linguri orez

Mod de preparare:

Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cand incepe sa clocotesca, se scoate spuma de mai multe ori, pana cand nu se mai formeaza, apoi se adauga o parte de sare. Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt sau se rade pe razatoare, dupa care se introduce in ciorba. Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte, se adauga orezul, ales si spalat. Rosiile, curatate de pielita, de simburi si taiate felii, se adauga ceva mai tirziu. In lipsa rosiilor, se pune bulionul dizolvat intr-o lingura de supa. Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute. Separat, se fierbe intr-un vas zeama de varza si, cand clocoteste, se toarna prin strecuratoare in oala cu ciorba. Dupa ce ciorba a mai dat cateva clocote, se potriveste de sare si de acreala, mai adaugand daca este necesar zeama sau sare de lamaie dizolvata in apa. Cand este gata, se adauga frunzele de patrunjel si de marar tocate marunt.

Adauga comentariu la reteta - Ciorba taraneasca


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Bors de iarna cu afumatura
Parjoale de vara
Ardei copti pane
Placinta cu branza sarata
Paine cu orez
Pateuri umplute cu sunca
Cornuri cu unt
Chec negru
Paine rasucita cu crema de branza
Salsa cruda
Aluat cu branza
Tort de nuci
Somon la cuptor cu sos alb
Salata de fasole cu ton
Tarta cu crème brûlé