Mititei (mici)

Mititei (mici)

Ingrediente:

1 kg carne de vaca de la ceafa, 200 g seu de vaca, piper, ienibahar, coriandru, cimbru, 3-4 catei de usturoi, sare,o lingurita cu varf bicarbonat

Mod de preparare:

Carnea si seul se trec prin masina de tocat de 3 ori. Usturoiul se zdrobeste impreuna cu o lingurita rasa de sare, cu dosul unei linguri, adaugand 200 ml apa calduta si amestecand bine. Apoi, se strecoara peste carne,adaugand si bicarbonatul, ca mititeii sa creasca la prajit si sa devina pufosi. Pentru aroma se pune cate un varf de lingurita cu enibahar si coriandru; in lipsa lor se poate pune o lingurita rasa de cimbru pisat.Tocatura se amesteca si se bate bine cu mana pana cand se omogenizeaza, apoi se pune intr-o punga de nailon si se introduce in frigider, unde se lasa pana a doua zi. Prin masina de tocat la care s-a montat tubul pentru facut carnati, se trece din nou carnea. Prin tub vor iesi carnaciorii (mititeii) care se rup cu mana, pe masura ce ies. Se aseaza pe un platou uns cu untdelemn, fara sa se lipeasca unul de altul si apoi pe deasupra, se ung. Mititeii se pot modela si intre palmele udate cu apa sau unse cu untdelemn. Se ia cate o lingura plina de tocatura si se rasuceste intre palme, pana ce capata forma de carnacior de cca 2 cm grosime si 8-10 cm lungime. Cel mai bun gratar pentru pentru mititei este cel cu carbuni, deoarece caldura radiaza de jos in sus, formandu-se o crusta pe partea de jos a mititeilor, care nu va permite sucului din carne sa se scurga; astfel, mititeii isi vor pastra suculenta si fragezimea.
  Mititeii se pun pe gratarul incins de care se dispune, fara sa mai fie nevoie sa se unga si acesta, mititeii fiind deja unsi cu untdelemn. Se prajesc 4-5 minute pe o parte, apoi se intorc pe toate partile, pana cand se rumenesc frumos. Se servesc imediat fierbinti, cu mustar.

Adauga comentariu la reteta - Mititei (mici)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Prosciutto di Parma e melone
Pesto di rucola
Batoane de cereale
Pui umplut cu telina si morcovi
Pachetele cu porumb si branza
Prajitura cu tofu si ciocolata
Somon afumat pe scandura de cedru
Tarta cu crème brûlé
Paste cu ciuperci si rosii
Paine cu seminte
Pate Brisee
Varza rosie cu mar
Sesame Chicken
Capunti alla puttanesca
Tarta cu brinza si zmeura