Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Ingrediente:

6-8 ardei de marime mijlocie, 1/2 kg rosii, patrunjel, o frunza de telina, 30 g faina, untdelemn,400 g carne de porc,60-100 g orez, sare, piper, 100-200 ml smantana, 60 g faina, zeama sau sare de lamaie, otet, ceapa, marar, suc de rosii, boia

Mod de preparare:

Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat,impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La tocatura se adauga orezul curatat de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un varf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cit orezul). Se bate bine tocatura si se umplu ardeii. Se aseaza intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completand cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc,jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. Dupa 20 minute, se intorc in sos. Cand sunt fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasandu-l sa fiarba cateva clocote,ca sa se lege ca o smantana subtire. Mancarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel si telina taiate marunt. Se servesc ca atare, sau cu smantana, la masa.

Adauga comentariu la reteta - Ardei umpluti cu carne


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Castraveti cu maioneza de avocado
Ciocanele de pui cu varza
Salata de sfecla rosie cu pui
Varza rosie cu mar
Carne de miel in stil mongolez
Butternut umplut
Batoane de cereale
Prajitura  cu mac
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Tort Krantz
Banana Daiquiri
Rulada de omleta
Dovlecei crocanti la cuptor
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor