Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Ingrediente:

6-8 ardei de marime mijlocie, 1/2 kg rosii, patrunjel, o frunza de telina, 30 g faina, untdelemn,400 g carne de porc,60-100 g orez, sare, piper, 100-200 ml smantana, 60 g faina, zeama sau sare de lamaie, otet, ceapa, marar, suc de rosii, boia

Mod de preparare:

Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat,impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La tocatura se adauga orezul curatat de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un varf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cit orezul). Se bate bine tocatura si se umplu ardeii. Se aseaza intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completand cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc,jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. Dupa 20 minute, se intorc in sos. Cand sunt fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasandu-l sa fiarba cateva clocote,ca sa se lege ca o smantana subtire. Mancarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel si telina taiate marunt. Se servesc ca atare, sau cu smantana, la masa.

Adauga comentariu la reteta - Ardei umpluti cu carne


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Crutoane aromate
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Tarta rustica cu piersici
Caviar de vinete
Mancarica de gulas
Saratele
Crema de zahar ars
Fursecuri fine cu nuci
Polos
Branza cu verdeturi
Cheesecake cu rosii si busuioc
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Pateuri umplute cu sunca
Painea tigru
Crenvursti in aluat