Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

Ingrediente:

500 g fasole alba uscata, 1 ramurica de rozmarin, sare, 500 g rosii cojite (conserva), 3 catei de usturoi, 5 linguri de untdelemn, 4 fire de salvie uscata, piper negru, o bucata de carnat afumat sau cabanos taiat bucati (se poate pune si salam de vara, taiat in felii subtiri)(pentru 4-6 portii)

Mod de preparare:

Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa veche si se pune la fiert cu 1 l de apa curata, firul de rozmarin si o jumatate de lingura de sare. Se fierbe o ora si jumatate, la foc mic. Se strecoara fasolea. Daca rosiile sunt proaspete, se oparesc, se curata de pielita si se taie in sferturi mici; daca sunt rosii intregi, cojite, din conserva, se taie in functie de marimea lor (de obicei, sunt lunguiete si mici). Se curata usturoiul si se taie felii. Se incinge untdelemnul intr-o cratita mare. Se calesc in el usturoiul si frunzele maruntite de salvie. Se adauga rosiile si se calesc scurt. Se adauga fasolea boabe scursa, se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine cu rosiile. Se serveste impreuna cu bucatile de carnat, de cabanos sau cu feliile de salam prajite scurt in foarte putin untdelemn. Cui ii place, poate sa adauge deasupra putin otet.

Adauga comentariu la reteta - Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciorba de salata
Bruschette cu dovlecei
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Piept de pui afumat
Frigarui de pui
Crutoane aromate
Crema de zahar ars
Salata de fasole cu ton
Placinta cu branza sarata
Pogacele cu jumari
Caviar de vinete
Cornuri cu unt
Rulouri din piept de pui
Dulceata de pere
Supa Imperiala