Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

Ingrediente:

500 g fasole alba uscata, 1 ramurica de rozmarin, sare, 500 g rosii cojite (conserva), 3 catei de usturoi, 5 linguri de untdelemn, 4 fire de salvie uscata, piper negru, o bucata de carnat afumat sau cabanos taiat bucati (se poate pune si salam de vara, taiat in felii subtiri)(pentru 4-6 portii)

Mod de preparare:

Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa veche si se pune la fiert cu 1 l de apa curata, firul de rozmarin si o jumatate de lingura de sare. Se fierbe o ora si jumatate, la foc mic. Se strecoara fasolea. Daca rosiile sunt proaspete, se oparesc, se curata de pielita si se taie in sferturi mici; daca sunt rosii intregi, cojite, din conserva, se taie in functie de marimea lor (de obicei, sunt lunguiete si mici). Se curata usturoiul si se taie felii. Se incinge untdelemnul intr-o cratita mare. Se calesc in el usturoiul si frunzele maruntite de salvie. Se adauga rosiile si se calesc scurt. Se adauga fasolea boabe scursa, se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine cu rosiile. Se serveste impreuna cu bucatile de carnat, de cabanos sau cu feliile de salam prajite scurt in foarte putin untdelemn. Cui ii place, poate sa adauge deasupra putin otet.

Adauga comentariu la reteta - Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Somon salbatic cu crusta de brinza
Butternut umplut
Cozonaci cu nuca si mac
Pasca cu ciocolata
Bulion de rosii
Dulceata de grapefruit
Spinach and Feta Quesadilla
Risotto cu broccoli si kaiser
Sarmale fara carne
Batoane de cereale
Pui cu legume de primavara
Somloi Galuska
Cartofi in crusta de mustar
Taameia
Rulada de vita cu sunca