Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

Ingrediente:

500 g fasole alba uscata, 1 ramurica de rozmarin, sare, 500 g rosii cojite (conserva), 3 catei de usturoi, 5 linguri de untdelemn, 4 fire de salvie uscata, piper negru, o bucata de carnat afumat sau cabanos taiat bucati (se poate pune si salam de vara, taiat in felii subtiri)(pentru 4-6 portii)

Mod de preparare:

Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa veche si se pune la fiert cu 1 l de apa curata, firul de rozmarin si o jumatate de lingura de sare. Se fierbe o ora si jumatate, la foc mic. Se strecoara fasolea. Daca rosiile sunt proaspete, se oparesc, se curata de pielita si se taie in sferturi mici; daca sunt rosii intregi, cojite, din conserva, se taie in functie de marimea lor (de obicei, sunt lunguiete si mici). Se curata usturoiul si se taie felii. Se incinge untdelemnul intr-o cratita mare. Se calesc in el usturoiul si frunzele maruntite de salvie. Se adauga rosiile si se calesc scurt. Se adauga fasolea boabe scursa, se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine cu rosiile. Se serveste impreuna cu bucatile de carnat, de cabanos sau cu feliile de salam prajite scurt in foarte putin untdelemn. Cui ii place, poate sa adauge deasupra putin otet.

Adauga comentariu la reteta - Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Melcisori de pizza
Schichttorte  Baumkuchen
Dovlecei crocanti la cuptor
Ciuperci umplute cu legume
Ciorba din pipote de curcan
Antricot cu sos de piper verde
Ghiveci de orez cu legume
Rulada de vita cu sunca
Tort de ciocolata
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Pui la cuptor
Tiramisu de capsuni si cocos
Tiramisu
Salata de vara cu mozzarella