Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

Ingrediente:

500 g fasole alba uscata, 1 ramurica de rozmarin, sare, 500 g rosii cojite (conserva), 3 catei de usturoi, 5 linguri de untdelemn, 4 fire de salvie uscata, piper negru, o bucata de carnat afumat sau cabanos taiat bucati (se poate pune si salam de vara, taiat in felii subtiri)(pentru 4-6 portii)

Mod de preparare:

Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa veche si se pune la fiert cu 1 l de apa curata, firul de rozmarin si o jumatate de lingura de sare. Se fierbe o ora si jumatate, la foc mic. Se strecoara fasolea. Daca rosiile sunt proaspete, se oparesc, se curata de pielita si se taie in sferturi mici; daca sunt rosii intregi, cojite, din conserva, se taie in functie de marimea lor (de obicei, sunt lunguiete si mici). Se curata usturoiul si se taie felii. Se incinge untdelemnul intr-o cratita mare. Se calesc in el usturoiul si frunzele maruntite de salvie. Se adauga rosiile si se calesc scurt. Se adauga fasolea boabe scursa, se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine cu rosiile. Se serveste impreuna cu bucatile de carnat, de cabanos sau cu feliile de salam prajite scurt in foarte putin untdelemn. Cui ii place, poate sa adauge deasupra putin otet.

Adauga comentariu la reteta - Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Piept de pui simplissime
Manti
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Barcute de vinete
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Pui cu legume de primavara
Rulada de pui
Chiftelute de carne
Placinta cu branza sarata
Bulete cu cascaval la cuptor
Baclavale traditionale
Supa-crema de broccoli
Pui la cuptor
Pogacsa