Musaca de varza acra

Musaca de varza acra

Ingrediente:

1 1/2 kg varza acra, 1/2 kg carne de porc,oaie,vita sau de pasare grasa, 100 g ceapa, 100 ml untdelemn, 100 gorez, o foaie de dafin, piper, ienibahar, cimbru, marar, smantana

Mod de preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub presiune, numai un minut,se adauga carnea tocata, se amesteca 2 minute, ca sa se coaguleze la suprafata, apoi se pune varza taiata,condimentele, cimbru, marar, o foaie de dafin si 1/2 l apa fierbinte; se amesteca bine totul,se inchide oala cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic, cca o ora.Se ia, apoi, de pe foc, se lasa sa se raceasca sau se raceste in apa rece ca sa se poata scoate capacul;se adauga orezul spalat (nefiert), se amesteca bine cu varza si carnea.Dupa aceea, se pune capacul, se pune pe foc si se lasa inca cca 15 minute, la foc mijlociu, ca sa fiarba si orezul, care va incorpora tot lichidul ramas in oala. Musacaua va avea acelasi gust ca si cand fiecare ar fi fiert separat.Se serveste simpla sau cu smantana, la masa.

Adauga comentariu la reteta - Musaca de varza acra


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Kisir -  salata de griu
Prosciutto di Parma e melone
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Caramel Tiramisu
Cartofi in crusta de mustar
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Fursecuri simple
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Pasca cu branza dulce
Somloi Galuska
Pogacele cu jumeri
Chiftelute de carne
Ciorba de rosii II
Supa din trei feluri de peste
Capunti alla puttanesca