Musaca de varza acra

Musaca de varza acra

Ingrediente:

1 1/2 kg varza acra, 1/2 kg carne de porc,oaie,vita sau de pasare grasa, 100 g ceapa, 100 ml untdelemn, 100 gorez, o foaie de dafin, piper, ienibahar, cimbru, marar, smantana

Mod de preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub presiune, numai un minut,se adauga carnea tocata, se amesteca 2 minute, ca sa se coaguleze la suprafata, apoi se pune varza taiata,condimentele, cimbru, marar, o foaie de dafin si 1/2 l apa fierbinte; se amesteca bine totul,se inchide oala cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic, cca o ora.Se ia, apoi, de pe foc, se lasa sa se raceasca sau se raceste in apa rece ca sa se poata scoate capacul;se adauga orezul spalat (nefiert), se amesteca bine cu varza si carnea.Dupa aceea, se pune capacul, se pune pe foc si se lasa inca cca 15 minute, la foc mijlociu, ca sa fiarba si orezul, care va incorpora tot lichidul ramas in oala. Musacaua va avea acelasi gust ca si cand fiecare ar fi fiert separat.Se serveste simpla sau cu smantana, la masa.

Adauga comentariu la reteta - Musaca de varza acra


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cheesecake cu rosii si busuioc
Placinta  cu pui, spanac si branza
Confit de canard
Pogacsa
Rulada de vita cu sunca
Rulouri din piept de pui
Paine cu seminte
Fursecuri simple
Rulada de pui intreg
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Tort cu mere si nuci
Roastbeef a la Jamie
Supa de pui - rapida
Saltimbocca alla romana
Quark-brinza cremoasa acrisoara