Papricas ardelenesc de pui

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Papricas ardelenesc de pui

Papricas ardelenesc de pui

Ingrediente:

un pui, o legatura patrunjel, o ceapa, boia, piper, sare, 1/4 kg. smantana, o lingura faina

Mod de preparare:

Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cand devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si spalat, se lasa sa se inabuse sub capac aproximativ 20 min. Se toarna apa fierbinte peste carne, cat sa o acopere, se sareaza si pipereaza. Cand e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa, si se toarna peste carne, se dau doua-trei clocote. Inainte de a se lua de pe foc, se toarna smantana si restul de patrunjel, amestecandu-se usor.Se serveste cu mamaliguta calda si branza proaspata.

Adauga comentariu la reteta - Papricas ardelenesc de pui


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Muschiulet de porc cu susan
Friptura de curcan cu mere
Chec de carne
Pachetele cu porumb si branza
Painici cu busuioc
Parjoale de vara
Mancarica de gulas
Salata de sfecla rosie cu pui
Paine pictata
Legume umplute
Biscuiti cu Nutella
Piept de pui simplissime
Butternut umplut
Ciorba de praz cu zeama de varza
Pogacele cu jumari