Perisoare cu smantana

Perisoare cu smantana

Ingrediente:

Perisoarele:circa 1/4 kg piept de pasare, 50 g franzela, un ou sau 1-2 albusuri, 50 g ceapa,25 g faina, untdelemn,sare
Sosul: 30-50 g untdelemn,o lingurita de ceapa rasa, 25 g faina,15-20 ml zeama de lamaie, 100 ml smantana,marar,sare

Mod de preparare:

Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si franzela.La tocatura se adauga oul intreg sau albusurile, faina, 1/2 lingurita sare fina, un varf de cutit de piper, o lingurita cu varf de marar sau patrunjel taiat marunt si se amesteca bine.Intr-o cratita de 2 l, se caleste ceapa cu 3 linguri de untdelemn sau alta grasime, la foc mic, numai un minut si se stinge imediat cu 1/2 l apa.Cand clocoteste apa, se ia cu lingurita din compozitie o cantitate cam cat o nuca; in palma udata cu apa rece i se da forma rotunda si se pune direct in apa.Daca este moale compozitia, i se da forma rotunda si se pune direct in apa.Vor rezulta cca 20 perisoare.Se fierb acoperite, la foc mic, cca 30 minute.Dupa 15 minute se intorc pe partea cealalta.Cand sunt fierte, se adauga smantana, frecata bine cu faina si diluata cu 2 linguri de apa rece; se amesteca cu sosul si se lasa sa fiarba cateva clocote ca sa se lege.Sosul trebuie sa cuprinda bine perisoarele si sa aiba consistenta unei smantani subtiri. Daca este nevoie, sosul se mai dilueaza cu putina apa.In loc desare se poate pune o lingurita cu varf de "Delikat".Pentru aroma, se adauga marar verde sau uscat.Cratita se ia de pe foc si mancarea se sareaza, daca nu s-a pus "Delikat" si se acreste dupa gust.Perisoarele se servesc cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez.

Adauga comentariu la reteta - Perisoare cu smantana


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa cu turnatei
Sarmale fara carne
Prajitura cu mere si brinza
Tort din alune de copac
Muschiulet de porc cu susan
Melitzanosalata Agioritiki
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Mancarica de gulas
Supa de pasare cu fructe goji
Chec cu ficat
Spaghetti cu zucchini si rosii
Chiftelute de carne
Friptura de porc cu sorici
Tort de portocale
Pateu din ficatei de pui