Piftie de porc

Piftie de porc

Ingrediente:

Picioarele, urechile, 1/2 kg carne macra, 5 l apa, sare, catei de usturoi

Mod de preparare:

Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la gennchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala cu 2-3 ape reci. Se pun la fiert 4 picioare cu 5 l apa, carnea macra si sare. Se lasa sa fiarba in clocote mici pana cand carnea se ia de pe os, iar lichidul luat intre degete este lipicios. Se ia de pe foc, se scoate carnea, iar zeama se degreseaza; se ia carnea de pe oase si se distribuie in mai multe farfurii adanci. Dupa ce zeama s-a racit se pun in ea catei de usturoi zdrobiti. Se lasa sa se limpezeasca, apoi se strecoara in fiecare farfurie si se pun la rece, sa se prinda piftia.

Adauga comentariu la reteta - Piftie de porc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Caltabosi
Prajitura  cu mac
Kunefe (cataif)
Marmelada de zmeura
Inghetata de cocos
Ardei umpluti
Salata de telina si morcovi rasi
Rulada de pui intreg
Prajitura cu tofu si ciocolata
Capunti alla puttanesca
Brownies cu miere si seminte
Gogosele din flori de dovleac
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Parmigiana di melanzane
Paste de spanac cu calamari si rosii