Piftie de porc

Piftie de porc

Ingrediente:

Picioarele, urechile, 1/2 kg carne macra, 5 l apa, sare, catei de usturoi

Mod de preparare:

Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la gennchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala cu 2-3 ape reci. Se pun la fiert 4 picioare cu 5 l apa, carnea macra si sare. Se lasa sa fiarba in clocote mici pana cand carnea se ia de pe os, iar lichidul luat intre degete este lipicios. Se ia de pe foc, se scoate carnea, iar zeama se degreseaza; se ia carnea de pe oase si se distribuie in mai multe farfurii adanci. Dupa ce zeama s-a racit se pun in ea catei de usturoi zdrobiti. Se lasa sa se limpezeasca, apoi se strecoara in fiecare farfurie si se pun la rece, sa se prinda piftia.

Adauga comentariu la reteta - Piftie de porc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Piept de rata cu ciuperci
Chutney de prune
Covrigi
Gratin de paste si peste, cu bezea
Rulada de omleta
Somon la cuptor cu sos alb
Pulpe de rata cu bere si stafide
Cornuri cu unt
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Piept de pui simplissime
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Ardei umpluti cu legume
Vinete umplute
Cupola ninsa cu ciocolata
Fursecuri simple