Piftie de porc

Piftie de porc

Ingrediente:

Picioarele, urechile, 1/2 kg carne macra, 5 l apa, sare, catei de usturoi

Mod de preparare:

Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la gennchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala cu 2-3 ape reci. Se pun la fiert 4 picioare cu 5 l apa, carnea macra si sare. Se lasa sa fiarba in clocote mici pana cand carnea se ia de pe os, iar lichidul luat intre degete este lipicios. Se ia de pe foc, se scoate carnea, iar zeama se degreseaza; se ia carnea de pe oase si se distribuie in mai multe farfurii adanci. Dupa ce zeama s-a racit se pun in ea catei de usturoi zdrobiti. Se lasa sa se limpezeasca, apoi se strecoara in fiecare farfurie si se pun la rece, sa se prinda piftia.

Adauga comentariu la reteta - Piftie de porc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paine pictata
Cupola ninsa cu ciocolata
Inghetata de cocos
Medalion de vinete
Tort din albusuri
Tarta cu vinete
Rosii umplute cu ton
Pui umplut cu telina si morcovi
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Carne de miel in stil mongolez
Prajitura Latte Macchiato
Palet de dames
Friptura de porc cu sorici
Bulion de rosii
Spaghetti integrale cu leurda si rosii