Pirjoale moldovenesti

Pirjoale moldovenesti

Ingrediente:

1 kg. carne macra, o ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. cartof, o felie de paine, 1 ou, 1 dl ulei, 2 linguri pesmet, sare, piper, verdeata tocata

Mod de preparare:

Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si usor calita si painea stoarsa bine. Cine doreste poate toca o data cu carnea, morcovul si cartoful, astfel pirjoalele sunt mai fragede. Este de preferat ca tocatura sa fie data prin masina de doua ori. Se amesteca in compozitie oul, se potriveste cu sare, cu piper si se pune verdeata. Se ia cu lingura tocatura, se da prin pesmet, se turteste cu mana, dindu-i-se forma dorita si se prajeste bine, pe ambele parti, in ulei incins.

Adauga comentariu la reteta - Pirjoale moldovenesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pui cu legume de primavara
Dovlecei crocanti la cuptor
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Chiftele din legume
Ardei umpluti cu legume
Taameia
Mincarica de pipote
Gratin de paste si peste, cu bezea
Fursecuri fine cu nuci
Pui la cuptor
Pulpe de rata cu bere si stafide
Roastbeef a la Jamie
Paine rapida fara drojdie
Portofele de cod cu fasole verde
Salata de cartofi cu ton