Pirjoale moldovenesti

Pirjoale moldovenesti

Ingrediente:

1 kg. carne macra, o ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. cartof, o felie de paine, 1 ou, 1 dl ulei, 2 linguri pesmet, sare, piper, verdeata tocata

Mod de preparare:

Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si usor calita si painea stoarsa bine. Cine doreste poate toca o data cu carnea, morcovul si cartoful, astfel pirjoalele sunt mai fragede. Este de preferat ca tocatura sa fie data prin masina de doua ori. Se amesteca in compozitie oul, se potriveste cu sare, cu piper si se pune verdeata. Se ia cu lingura tocatura, se da prin pesmet, se turteste cu mana, dindu-i-se forma dorita si se prajeste bine, pe ambele parti, in ulei incins.

Adauga comentariu la reteta - Pirjoale moldovenesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cocktail-Totally Green
Gogosele din flori de dovleac
Friptura aromata de porc
Kisir -  salata de griu
Paste cu spanac si gorgonzola
Tort de ciuperci
Tarta sarata din frunze de conopida
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Supa de pui - rapida
Paste cu ciuperci si rosii
Tarta cu vinete
Chutney de prune si ardei
Barcute de vinete
Covrigi
Um Ali - budinca egipteana din paine