Paine cu seminte

Paine cu seminte

Paine cu seminte

Ingrediente

275 gr faina neagra
2 linguri cu mac
2 linguri seminte de susan
50 gr seminte de floarea soarelui
50 gr ovaz
25 gr tarate
1 lingurita de sare
1 lingura de miere
15 ml ulei
20 gr drojdie proaspata
350 ml apa calduta(cu aproximatie)

Din cantitatea de seminte opriti din fiecare cate putin pentru pus deasupra.

Paine cu seminte

Intr-un vas se pun 100 ml apa calduta se adauga drojdia ,sarea si uleiul si se lasa 5 minute deoparte.

Paine cu seminte

Ingredientele uscate se amaesteca intr-un castron si se adauga apoi lichidul mai inainte preparat si amestecam cu mana.

Paine cu seminte

Cele 250 ml de apa ramase se adauga treptat peste aluat pana ce acesta devine molcut ,la fel ca in poza.

Paine cu seminte

Se pune apoi aluatul obtinut intr-o tava unsa cu ulei de masline si presarata cu seminte(aluatul nu se mai lasa separat la crescut la fel ca la celelalte paiini),cesterea va fi direct in tava dupa framantare.

Eu am facut painea pentru sanvisuri si am trecut cu un cutit inmuiat in apa,crestand aluatul,in felul acesta paiinea va creste pana la buza tavii.Puteti proceda cum doriti.

Paine cu seminte

Se pun apoi deasupra semintele oprite.

Si se lasa la crescut intr-un loc caldut.

Cand si-a dublat volumul se pune paiineain cuptorul incins si se coace pana se rumeneste frumos deasupra si cand o scoateti din tava si ciocaniti fundul, sa sune a gol.

Paine cu seminte

 

Dupa aproximativ 45 minute e gata.

Adauga comentariu la reteta - Paine cu seminte


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciorba de rosii II
Prajitura Lia
Tropical salad with coconut shrimps
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Spinach and Feta Quesadilla
Chiftele din legume
Gugelhupf cu marmelada
Drob de pui
Tort din albusuri
Tarta de ciocolata
Covrigi
Prajitura cu mere si brinza
Rulada de omleta
Kunefe (cataif)