Ingrediente
275 gr faina neagra
2 linguri cu mac
2 linguri seminte de susan
50 gr seminte de floarea soarelui
50 gr ovaz
25 gr tarate
1 lingurita de sare
1 lingura de miere
15 ml ulei
20 gr drojdie proaspata
350 ml apa calduta(cu aproximatie)
Din cantitatea de seminte opriti din fiecare cate putin pentru pus deasupra.
Intr-un vas se pun 100 ml apa calduta se adauga drojdia ,sarea si uleiul si se lasa 5 minute deoparte.
Ingredientele uscate se amaesteca intr-un castron si se adauga apoi lichidul mai inainte preparat si amestecam cu mana.
Cele 250 ml de apa ramase se adauga treptat peste aluat pana ce acesta devine molcut ,la fel ca in poza.
Se pune apoi aluatul obtinut intr-o tava unsa cu ulei de masline si presarata cu seminte(aluatul nu se mai lasa separat la crescut la fel ca la celelalte paiini),cesterea va fi direct in tava dupa framantare.
Eu am facut painea pentru sanvisuri si am trecut cu un cutit inmuiat in apa,crestand aluatul,in felul acesta paiinea va creste pana la buza tavii.Puteti proceda cum doriti.
Se pun apoi deasupra semintele oprite.
Si se lasa la crescut intr-un loc caldut.
Cand si-a dublat volumul se pune paiineain cuptorul incins si se coace pana se rumeneste frumos deasupra si cand o scoateti din tava si ciocaniti fundul, sa sune a gol.
Dupa aproximativ 45 minute e gata.
Urmator > |
---|