Pizza Pane

Pizza Pane

Attached Image


Ingredientele sunt pentru doua pizza mari - 40x35 cm

Sosul de rosii

  • 600 g rosii (4 rosii mari)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura de busuioc proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare,piper dupa gust
  • cateva ramurele de rozmarin pentru presarat deasupra



In afara uleiului se macina toate ingredientele cu un mixer vertical pana se obtine un sos.
Se adauga si uleiul si se amesteca cu o lingura.Se da la rece pana este gata si aluatul.


Aluatul

  • 600-650 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • un strop de zahar
  • 350 ml apa calduta
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare/sau dupa gust



Se pune faina in vasul robotului.In mijloc de face o adancitura in care se adauga drojdia frecata cu 50 ml din apa calduta si un strop de zahar(creste mai repede).Dupa aproximativ 10 minute drojdia este umflata si spumoasa. Se adauga sarea si se da drumul robotului de bucatarie pe o treapta joasa(2 din 10 de exemplu).In timp ce robotul amesteca ingredientele din vas,se adaga uleiul si apa calduta in firicel subtire.Se framanta pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului.Se formeaza o bila si se lasa acoperita la crescut.Cand aluatul si-a dublat volumul se framanta usor si se imparte in doua bile.Se ung tavile cu ulei,iar aluatul se intinde cu mainile direct in tava.Asa fac eu.
Intre timp se preincalzeste cuptorul la cel putin 250°C ,iar aluatul se lasa in tava sa creasca putin din nou.Se unge cu sos,se adauga rozmarin si se da la cuptor pana se rumeneste(dupa plac).

Servita cu cativa stropi de ulei de masline-pentru mine,cea mai buna pizza ever! Daca este prea goala pentru gustul vostru,si totusi o vreti vegana/sau de post,puteti sa adaugati deasupra si cate o mana de ciuperci feliate,sau masline,anginare fiarta(sau din ulei).Din nou un deliciu!


Notita din cutia cu tippsuri si tricksuri:

Daca nu vreti sa faceti asa multa pizza,impartiti aluatul in doua si puneti jumatate in congelator.De multe ori fac la fel,si aluatul este la fel de bun dupa decongelare ca si facut proaspat.Ca sa se dezghete repede cand am nevoie,bag aluatul intr-o punga si apas pe el pina devine plat/un drepunghi care ia forma pungii.Asa se dezgheata rapid.

Daca faceti doar o pizza,nu uitati sa faceti doar jumatate din cantitatea de sos.

Adauga comentariu la reteta - Pizza Pane


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paste cu ciuperci si rosii
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Caviar de vinete
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Polos
Friptura de porc cu sorici
Aperitiv in foi de napolitana
Prajitura cu zmeura si pomelo
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Tortelete cu crema Toffee
Salata Manager
Drob de pui
Tarta cu brinza si zmeura