Gratin de broccoli si conopida

Reteta culinara » Retete mancaruri cu carne » Gratin de broccoli si conopida

Gratin de broccoli si conopida

Attached Image

Ingredientele,pentru 6-7 portii ca lumea.

  • 600 g buchetele broccoli
  • 800 g buchetele conopida
  • 250 g prosciutto cotto,taiat fisiute
  • 1 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 50 g unt
  • 150 g cheddar razuit/feliat
  • nucsoara,piper,sare
  • o legatura de busuioc/sau alta verdeata/sau deloc



Broccoli si conopida,cintarite dupa curatare-deci doar buchetelele.

Am aburit broccoli si conopida in Steamer.
Buchetelele de conopida le-am pus jos, iar cele de broccoli deasupra in vasul 2.
Dupa 5-7 minute am scos vasul cu broccoli.
Conopida am mai lasat-o vreo 5 minute.
Le-am aranjat frumos in tava.

Attached Image

Intre timp am facut un sos bechamel din unt,faina si lapte.
Am condimentat sosul cu nucsoara, sare, piper, apoi am adaugat fisiutele de prosciutto si busuiocul, si am lasat sa traga un clocot scurt de maxim 1 minut.
Am turnat sosul peste broccoli si conopida.

Attached Image

am presarat felioarele de cheddar deasupra. (nu folositi din ala colorat portocaliu...mie nu-mi place ala).
Eu am folosit unul original,maturat peste 15-16 luni.
Da o savoare deosebita gratinului.

Attached Image

Am dat tava in cuptorul rece pe sina din mijloc la 200°C, si am lasat pina mi-a placut cum a aratat deasupra.

Attached Image

Attached Image


Adauga comentariu la reteta - Gratin de broccoli si conopida


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tort Krantz
Butternut umplut
Crenvursti in aluat
Painea tigru
Ardei umpluti,mai altfel
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Spirale cu Nutella
Friptura de miel in slowcooker
Rulada cu cascaval
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Vinete umplute
Ciorba din pipote de curcan
Cartofi in crusta de mustar
Beef Bourguignon - Julia Child
Turta dulce din piscoturi