Ingredientele,pentru 6-7 portii ca lumea.
- 600 g buchetele broccoli
- 800 g buchetele conopida
- 250 g prosciutto cotto,taiat fisiute
- 1 l lapte
- 1 lingura faina
- 50 g unt
- 150 g cheddar razuit/feliat
- nucsoara,piper,sare
- o legatura de busuioc/sau alta verdeata/sau deloc
Broccoli si conopida,cintarite dupa curatare-deci doar buchetelele.
Am aburit broccoli si conopida in Steamer.
Buchetelele de conopida le-am pus jos, iar cele de broccoli deasupra in vasul 2.
Dupa 5-7 minute am scos vasul cu broccoli.
Conopida am mai lasat-o vreo 5 minute.
Le-am aranjat frumos in tava.
Intre timp am facut un sos bechamel din unt,faina si lapte.
Am condimentat sosul cu nucsoara, sare, piper, apoi am adaugat fisiutele de prosciutto si busuiocul, si am lasat sa traga un clocot scurt de maxim 1 minut.
Am turnat sosul peste broccoli si conopida.
am presarat felioarele de cheddar deasupra. (nu folositi din ala colorat portocaliu...mie nu-mi place ala).
Eu am folosit unul original,maturat peste 15-16 luni.
Da o savoare deosebita gratinului.
Am dat tava in cuptorul rece pe sina din mijloc la 200°C, si am lasat pina mi-a placut cum a aratat deasupra.
Buchetelele de conopida le-am pus jos, iar cele de broccoli deasupra in vasul 2.
Dupa 5-7 minute am scos vasul cu broccoli.
Conopida am mai lasat-o vreo 5 minute.
Le-am aranjat frumos in tava.
Intre timp am facut un sos bechamel din unt,faina si lapte.
Am condimentat sosul cu nucsoara, sare, piper, apoi am adaugat fisiutele de prosciutto si busuiocul, si am lasat sa traga un clocot scurt de maxim 1 minut.
Am turnat sosul peste broccoli si conopida.
am presarat felioarele de cheddar deasupra. (nu folositi din ala colorat portocaliu...mie nu-mi place ala).
Eu am folosit unul original,maturat peste 15-16 luni.
Da o savoare deosebita gratinului.
Am dat tava in cuptorul rece pe sina din mijloc la 200°C, si am lasat pina mi-a placut cum a aratat deasupra.
< Anterior | Urmator > |
---|