Vinete umplute cu carne

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Ingrediente:

150 g carne frageda de porc, o felie subtire de franzela, un ou, 20 g faina, piper, sare, ceapa, 4 vinete de cca. 1/4kg fiecare, 1/4 l suc de rosii, 25 g faina, 3-4 catei de usturoi, o lingurita ceapa rasa, patrunjel, telina, untdelemn

Mod de preparare:

Carnea si franzela muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa si ceapa taiata marunt si calita cu 2 linguri de untdelemn se trec prin masina de tocat de 2 ori. La tocatura se adauga oul crud, faina, un varf de lingurita de sare, un varf de cutit piper si patrunjel taiat marunt; se bate bine tocatura, ca sa fie o pasta moale.Vinetelor necuratate de coaja li se taie un capacel in locul unde este codita, care se indeparteaza si li sescoate miezul cu rondeaua, ca marginile sa ramana de 1 cm grosime. Se gusta miezul; daca nu are seminte si nu este amar, se toaca impreuna cu carnea (sau numai o parte din el). Vinetele scobite se sareaza putin pe dinauntru, se lasa 30 minute sa se moaie si sa-si lase zeama, apoi se spala bine cu apa rece, se storc putin in pumni si se umplu cu tocatura. Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, cu 4-5 linguri de untdelemn si ceapa rasa fin, se prajesc 2 minute, intorcandu-se pe toate partile, apoi se sting cu sucul de rosii si apa (cat sa le cuprinda). Se fierb acoperite, la foc mic, 30-40 minute, sau se fierb acoperite la cuptor. Se intorc in sos. Cand sunt fierte, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece, se amesteca cu sosul, lasandu-l sa fiarba cateva clocote ca sa se lege si completand cu apa sau suc de rosii, daca este nevoie (sa fie in cantitate suficienta pentru servit). Cratita se ia de pe foc, mancarea se sareaza dupa gust si se presara cu usturoi si patrunjel taiat marunt.

Adauga comentariu la reteta - Vinete umplute cu carne


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Savarine
Paste cu ciuperci si rosii
Chec de carne
Tagliatelle cu ciuperci
Salata de vara cu mozzarella
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Supa cu turnatei
Tropical salad with coconut shrimps
Polos
Supa de pui - rapida
Prajitura cu zmeura si pomelo
Somon la cuptor cu sos alb
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Tort cu mere si nuci
Maultaschen cu sos de rosii