Orez sarbesc

Orez sarbesc

Ingrediente:

Ceapa, ardei gras, morcovi, mazare (facultativ), ciuperci (facultativ), rosii la conserva sau 1 lingura bulion, orez cu bobul rotund, delikat sau supa de carne, ulei, sare, piper, marar, patrunjel, 1 catel de usturoi

Mod de preparare:

Se curata legumele si se taie. Se prajesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masline. Se adauga si orezul si se amesteca cu legumele. Se acopera cu apa, se adauga delikat pentru gust si se lasa sa fiarba la foc mic. Din cand in cand se amesteca si daca trebuie se adauga apa pana fierb orezul si legumele. Mancarea trebuie sa fie legata. Se adauga rosiile din conserva sau bulionul, mirodeniile, feliute subtiri de usturoi.Se serveste ca garnitura ptr. friptura sau ca mancare de post.

Adauga comentariu la reteta - Orez sarbesc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Agliata Verde
Muffins cu usturoi si ierburi
Tort din alune de copac
Friptura de mistret
Vegeta de casa
Ciorba din pipote de curcan
Tarta cu crème brûlé
Chec cu ficat
Chiftelute de urda in sos de rosii
Supa de gulii
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Sirop de citrice
Tort din albusuri
Supa gulas
Palet de dames