Orez sarbesc

Orez sarbesc

Ingrediente:

Ceapa, ardei gras, morcovi, mazare (facultativ), ciuperci (facultativ), rosii la conserva sau 1 lingura bulion, orez cu bobul rotund, delikat sau supa de carne, ulei, sare, piper, marar, patrunjel, 1 catel de usturoi

Mod de preparare:

Se curata legumele si se taie. Se prajesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masline. Se adauga si orezul si se amesteca cu legumele. Se acopera cu apa, se adauga delikat pentru gust si se lasa sa fiarba la foc mic. Din cand in cand se amesteca si daca trebuie se adauga apa pana fierb orezul si legumele. Mancarea trebuie sa fie legata. Se adauga rosiile din conserva sau bulionul, mirodeniile, feliute subtiri de usturoi.Se serveste ca garnitura ptr. friptura sau ca mancare de post.

Adauga comentariu la reteta - Orez sarbesc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Saratele
Cheesecake cu rosii si busuioc
Cozonac Grania
Supa de gulii
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Tagliatelle cu ciuperci
Chec de carne
Baclavale traditionale
Tort de portocale
Painea tigru
Melcisori de pizza
Paine cu seminte
Prajitura de ciocolata
Tagliatelle a La-Chef-A
Risotto cu broccoli si kaiser