Platica cu saramura picanta de legume

Reteta culinara » Retete mancaruri cu peste » Platica cu saramura picanta de legume

Platica cu saramura picanta de legume

Ingrediente:

2 platici la cel putin 1 kg fiecare, 5-6 rosii, 2 cepe, 1 telina cu frunze, 2-3 morcovi, 2-3 ardei grasi, 2-3 ardei capia rosii, 2-3 ardei iuti, 1 pahar de vin alb, 100 ml ulei, 2 legaturi de marar si patrunjel, 1 pahar de faina, 2 linguri de condiment de peste, 1-2 capatini de usturoi, o lingura de piper macinat, sare

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper. Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza trensversal cu cutitul pe sira pana la burta si apoi pe coada din 1-2 mm pana la os. Se tavaleste bine platica prin faina ca sa patrunde prin toate crestaturile si se pune la prajit in uleiul bine incins.Se serveste neaparat cu mamaliga, iar saramura care ramane, de ramane, se poate pune pe felii de paine.

Adauga comentariu la reteta - Platica cu saramura picanta de legume


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tiramisu de capsuni si cocos
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Ardei umpluti cu legume
Somloi Galuska
Bulete cu cascaval la cuptor
Tarta sarata din frunze de conopida
Ciorba de miel
Ciocolata
Salata de ton cu ardei gras
Cupola ninsa cu ciocolata
Pateu din ficat de porc
Polos
Prajitura cu tofu si ciocolata
Sarmale fara carne
Paste cu spanac si gorgonzola