Platica cu saramura picanta de legume

Reteta culinara » Retete mancaruri cu peste » Platica cu saramura picanta de legume

Platica cu saramura picanta de legume

Ingrediente:

2 platici la cel putin 1 kg fiecare, 5-6 rosii, 2 cepe, 1 telina cu frunze, 2-3 morcovi, 2-3 ardei grasi, 2-3 ardei capia rosii, 2-3 ardei iuti, 1 pahar de vin alb, 100 ml ulei, 2 legaturi de marar si patrunjel, 1 pahar de faina, 2 linguri de condiment de peste, 1-2 capatini de usturoi, o lingura de piper macinat, sare

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper. Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza trensversal cu cutitul pe sira pana la burta si apoi pe coada din 1-2 mm pana la os. Se tavaleste bine platica prin faina ca sa patrunde prin toate crestaturile si se pune la prajit in uleiul bine incins.Se serveste neaparat cu mamaliga, iar saramura care ramane, de ramane, se poate pune pe felii de paine.

Adauga comentariu la reteta - Platica cu saramura picanta de legume


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pasca cu branza dulce
Ciorbita de conopida cu piept de pui
Manti
Prajitura cu mere caramel
Salata de cartofi cu ton
Rulada cu cascaval
Salata de ton cu ardei gras
Ciorbita de pui si fasolica verde
Paste cu spanac si gorgonzola
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Sarmale fara carne
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Ardei umpluti II
Ardei copti pane
Drob de miel