Saramura de platica (reteta din Delta)

Reteta culinara » Retete mancaruri cu peste » Saramura de platica (reteta din Delta)

Saramura de platica (reteta din Delta)

Ingrediente:

1-2 platici (1,5-2 kg.), o capatana de usturoi, doua linguri de untdelemn, doi ardei iuti, sare, apa

Mod de preparare:

Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in apa rece si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge de apa. In timp ce pestele se scurge de apa, pe aragaz se pune la incins o tabla, pe care se presara sare pana la acoperirea suprafetei tablei. Pana se incinge bine tabla, se ia pestele si se fac crestaturi cu un cutit bine ascutit la distanta de 2-3 mm una de alta, perpendiculare, pe toata lungimea pestelui. Pestele astfel crestat se tavaleste prin malai si se pune pe tabla bine incinsa. Se coace bine pe ambele parti, se razuie cu un cutit de malaiul ars, se pune intr-o cratita mare, se acopera cu apa si se pune pe aragaz sa dea un colocot. Separat, se pragateste mujdeiul de usturoi frecat bine cu untdelemnul ( in care se rup cei doi ardei iuti) care se toarna peste peste, dupa ce s-a luat de pe aragaz. Se poate servi cald cu mamaliga rece sau rece cu mamaliga calda.

Adauga comentariu la reteta - Saramura de platica (reteta din Delta)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pateuri cu ciuperci
Prajitura Latte Macchiato
Ardei umpluti cu legume
Prajitura cu ciocolata, cocos si visine
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Roastbeef a la Jamie
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Bulete cu cascaval la cuptor
Tarta cu crema de branza si zmeura
Cirnati cu fenel
Inghetata prajita
Kunefe (cataif)
Salata de sfecla rosie cu pui
Mincarica de pipote
Sparanghel verde cu bacon