Zacusca de peste

Zacusca de peste

Ingrediente:

1 kg de peste (crap, hering, stavrid, macrou), 400 gr. ceapa, 300 gr. morcovi, 500 gr. castraveti murati, 2 linguri pasta de tomate, 100 gr. masline, 120 ml ulei, 75 ml vin alb sec, o legatura patrunjel, 1-2 foi dafin, sare piper, cimbru

Mod de preparare:

Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja (inclusiv castravetii), se spala. Ceapa se taie marunt, castravetii si morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, iar maslinele se oparesc. Ceapa, morcovii si castravetii se inabusa in 5 linguri de ulei si putina apa timp de 20-30 de min. Se adauga 1 l de apa, maslinele, piperul, sarea, cimbrul, foile de dafin si pasta de tomate cand legumele sunt fierte, continuand fierberea 5 min., apoi se asaza intr-o tava.Se serveste calda sau rece.

Adauga comentariu la reteta - Zacusca de peste


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Friptura de vitel in ulei
Pogacsa
Maultaschen cu sos de rosii
Pateuri cu ciuperci
Supa crema de ciuperci
Cranberry Muffins
Bulete din ciupercute
Rulada cu cascaval
Ghiveci de orez cu legume
Tort Krantz
Tort de portocale
Cartofi in crusta de mustar
Legume umplute
Sirop de citrice
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci