Zacusca de peste

Zacusca de peste

Ingrediente:

1 kg de peste (crap, hering, stavrid, macrou), 400 gr. ceapa, 300 gr. morcovi, 500 gr. castraveti murati, 2 linguri pasta de tomate, 100 gr. masline, 120 ml ulei, 75 ml vin alb sec, o legatura patrunjel, 1-2 foi dafin, sare piper, cimbru

Mod de preparare:

Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja (inclusiv castravetii), se spala. Ceapa se taie marunt, castravetii si morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, iar maslinele se oparesc. Ceapa, morcovii si castravetii se inabusa in 5 linguri de ulei si putina apa timp de 20-30 de min. Se adauga 1 l de apa, maslinele, piperul, sarea, cimbrul, foile de dafin si pasta de tomate cand legumele sunt fierte, continuand fierberea 5 min., apoi se asaza intr-o tava.Se serveste calda sau rece.

Adauga comentariu la reteta - Zacusca de peste


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de Boeuf
Savarine
Pateuri umplute cu sunca
Ciorba de miel
Fursecuri fine cu nuci
Prajitura  cu mac
Tort cu mere si nuci
Feta cu rosii uscate,in ulei
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Brezel (covrigi nemtesti)
Inghetata de cocos
Vanilla Club
Supa crema de ciuperci
Bruschette cu legume si tofu
Ciocanele de pui cu varza