Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

Reteta culinara » Retete culinare » Retete salate » Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

Ingrediente:

2 dovlecei mai mari (cca 30cm lungime), 3 catei de usturoi,1 lingurita Delikat, 1 lingurita sare, maioneza

Mod de preparare:

Dovlecii se curata de coaja si se taie in doua pe lung, se scoate partea cu samburi din mijloc cu o lingura, se taie bucati si se pun la fiert pentru cca 15 min intr-o oala cu apa clocotita in care am pus si o lingurita cu Delikat. Se pun la scurs intr-o sita. Dupa ce s-a scurs apa si s-au racit un picut se paseaza (prin sita), se adauga cateii de usturoi facuti mujdei (cu 1 lingurita rasa de sare) si se amesteca bine. Dupa ce s-a racit de tot se adauga maioneza (dupa gust), se omogenizeaza amestecul, si se da la frigider pentru doua-trei ore. Merge foarte bine alaturi de chiftele (reci) si rosii.

Adauga comentariu la reteta - Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Feta cu rosii uscate,in ulei
Palet de dames
Carne de miel in stil mongolez
Paine cu orez
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Bruschette cu legume si tofu
Tropical salad with coconut shrimps
Taameia
Fursecuri fine cu nuci
Salata de Boeuf
Cozonaci cu nuca si mac
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Tarta rustica cu piersici
Um Ali - budinca egipteana din paine
Painici cu busuioc