Salata dobrogeana

Reteta culinara » Retete culinare » Retete salate » Salata dobrogeana

Salata dobrogeana

Ingrediente:

3 buc. rosii frumoase, 2 buc. ardei grasi, 3 buc. castraveti potriviti, 1 buc. ceapa, o salata verde, 100 gr. telemea de oi, 1 ceasca sos maioneza cu masline, sare

Mod de preparare:

Se curata ceapa, se taie felii foarte subtiri si se pune intr-un castron; castravetii se curata de coaja, se taie felii si se pun peste ceapa; rosiile se spala si se taie felii potrivite, ardeii grasi se taie ca fideaua. Se amesteca totul si se lasa la rece pana la servire.
  Sosul se prepara astfel: ouale se cojesc, apoi albusurile se toaca marunt, iar galbunusurile se freaca cu smantana pina se obtine un sos alifios care se amesteca cu maslinele tocate marunt. Se adauga vinul, zeama de lamaie, sarea, cimbru si tarhonul. Cand sosul este gata, se amesteca cu albusurile tocate.Inainte de servire, salata se amesteca cu sosul, se pune pe o salatiera si se presara cu telemea rasa.

Adauga comentariu la reteta - Salata dobrogeana


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Bors de iarna cu afumatura
Mincarica de pipote
Piept de rata cu ciuperci
Cozonaci cu nuca si mac
Parmigiana di zucchine
Vegeta de casa
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Pateuri umplute cu sunca
Fursecuri cu gem
Manti
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Gugelhupf cu marmelada
Ardei umpluti,mai altfel
Cozonac Grania
Salsa cruda