Harbuji murati

Harbuji murati

Ingrediente:

Pepeni (20-25 bucati), gogonele (2-3 kg), ardei kapia verzi (2-3 kg), marar uscat (2 legaturi), cimbru (2 legaturi), ardei iuti (5-6 bucati), usturoi (4-5 capatani), telina frunze (2 kg), frunzeramuri subtiri de visin (cam cat intra in jumatate de caldare de 10 litri)

Mod de preparare:

Pepenii (alesi cu atentie sa nu fie loviti si potriviti ca diametru cu gura butoiului) se spala si se aseaza in butoi. Se procedeaza la fel cu gogonelele si ardeii kapia. Cateii de sturoi (curatati) se pun in butoi intregi. Ardeii iuti se taie pe jumatate. Cantitatile de usturoi si de ardei variaza in functie de gustul vostru.
  Se face o saramura cu urmatoarele proportii: o ligura cu varf de sare la 1 litru de apa. Se amesteca pana la dizolvarea totala a sarii. Se adauga saramura pana acopera in totalitate ingredientele din butoi. Totul se "capaceste" cu telina, cimbru, marar si frunze de visin (toate spalate si limpezite). Se preseaza cu doua lemne subtiri puse in crucis si legate. Se lasa sa se porneasca cam 5-6 zile. Apoi se vantura in fiecare zi, cu cat mai des atat mai bine.

Adauga comentariu la reteta - Harbuji murati


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Lasagne cu spanac si branza chevre
Fursecuri cu gem
Somon la gratar
Pateu din ficat de porc
Vanilla Club
Supa de pasare cu fructe goji
Gratin de paste si peste, cu bezea
Cranberry Muffins
Carne de miel in stil mongolez
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Placinta cu branza sarata
Friptura de curcan cu mere
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Aripioare prajite in crusta
Chicken Bryan