Magiun

Magiun

Tags:

Ingrediente:

4 kg prune coapte, 1 kg zahar, 4 g acid salicilic (8 aspirine)

Mod de preparare:

Se spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de carne (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin ulei si incinsa bine. Daca fructele sunt foarte coapte si au multa zeama, se pot fierbe si mai mult. Magiunul (gem de prune) trebuie sa fie destul de dens (mai dens ca un gem de caise de exemplu). Zaharul se pune cu 10 minute inainte de al lua de pe foc. In final se adauga acidul salicilic.Se serveste pe paine, umplutura pentru clatite sau gososi.

Adauga comentariu la reteta - Magiun


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Feta cu rosii uscate,in ulei
Compot de rubarba
Bulete din ciupercute
Tort de portocale
Piept de pui simplissime
Crema Toffee
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Muffins cu dovleac(Butternut)
Friptura aromata de porc
Pesto di rucola
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Covrigi
Sirop de citrice
Paine rapida fara drojdie