Magiun

Magiun

Tags:

Ingrediente:

4 kg prune coapte, 1 kg zahar, 4 g acid salicilic (8 aspirine)

Mod de preparare:

Se spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de carne (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin ulei si incinsa bine. Daca fructele sunt foarte coapte si au multa zeama, se pot fierbe si mai mult. Magiunul (gem de prune) trebuie sa fie destul de dens (mai dens ca un gem de caise de exemplu). Zaharul se pune cu 10 minute inainte de al lua de pe foc. In final se adauga acidul salicilic.Se serveste pe paine, umplutura pentru clatite sau gososi.

Adauga comentariu la reteta - Magiun


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aripi de curcan tandoori
Covrigi
Salata de sfecla rosie cu pui
Caracatita in ulei
Paine rasucita cu crema de branza
Fursecuri fine cu nuci
Cirnati cu fenel
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Chiftelute cu porumb
Salata de ton cu ardei gras
Dulceata de portocale cu ciocolata
Pateu din ficatei de pui
Pateu din ficat de porc
Supa de chimen
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor