Magiun

Magiun

Tags:

Ingrediente:

4 kg prune coapte, 1 kg zahar, 4 g acid salicilic (8 aspirine)

Mod de preparare:

Se spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de carne (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin ulei si incinsa bine. Daca fructele sunt foarte coapte si au multa zeama, se pot fierbe si mai mult. Magiunul (gem de prune) trebuie sa fie destul de dens (mai dens ca un gem de caise de exemplu). Zaharul se pune cu 10 minute inainte de al lua de pe foc. In final se adauga acidul salicilic.Se serveste pe paine, umplutura pentru clatite sau gososi.

Adauga comentariu la reteta - Magiun


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pate Brisee
Ciuperci umplute cu legume
Spirale cu Nutella
Muffins cu spanac
Crenvursti in aluat
Cozonac
Sarmale fara carne
Omleta cu orez la cuptor
Prajitura Latte Macchiato
Turta dulce din piscoturi
Oua tari cu sos
Aripioare prajite in crusta
Ghiveci de orez cu legume
Cartofi in crusta de mustar
Tarte Flambée