Magiun

Magiun

Tags:

Ingrediente:

4 kg prune coapte, 1 kg zahar, 4 g acid salicilic (8 aspirine)

Mod de preparare:

Se spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de carne (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin ulei si incinsa bine. Daca fructele sunt foarte coapte si au multa zeama, se pot fierbe si mai mult. Magiunul (gem de prune) trebuie sa fie destul de dens (mai dens ca un gem de caise de exemplu). Zaharul se pune cu 10 minute inainte de al lua de pe foc. In final se adauga acidul salicilic.Se serveste pe paine, umplutura pentru clatite sau gososi.

Adauga comentariu la reteta - Magiun


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Melcisori de pizza
Bulete din ciupercute
Cupola ninsa cu ciocolata
Tort de nuci
Baton de vanilie
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Roastbeef a la Jamie
Compot de rubarba
Tagliatelle cu ciuperci
Caltabosi
Rosii umplute cu orez
Rulada de omleta
Rulada de ciuperci
Polos
Aperitiv cu branza brie la cuptor