Zacusca cu dovlecel

Zacusca cu dovlecel

Ingrediente:

7 kg. gogosari, 2 kg. vinete, 1 kg. ceapa, un dovlecel (cca 1,5-2 kg), 400 gr. bulion

Mod de preparare:

Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pana se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar. Se pune totul la fiert pana se inmoaie bine legumele. Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine. Iarna, se poate servi la tartine.

Adauga comentariu la reteta - Zacusca cu dovlecel


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Friptura aromata de porc
Omleta cu orez la cuptor
Somon salbatic cu crusta de brinza
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Tamagoyaki
Cornuri cu unt
Tort Krantz
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Tort din alune de copac
Tortelete cu crema Toffee
Piept de rata cu ciuperci
Tort din albusuri
Tarta cu brinza si zmeura
Salata de sfecla rosie cu pui
Chec negru