Zacusca cu dovlecel

Zacusca cu dovlecel

Ingrediente:

7 kg. gogosari, 2 kg. vinete, 1 kg. ceapa, un dovlecel (cca 1,5-2 kg), 400 gr. bulion

Mod de preparare:

Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pana se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar. Se pune totul la fiert pana se inmoaie bine legumele. Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine. Iarna, se poate servi la tartine.

Adauga comentariu la reteta - Zacusca cu dovlecel


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paine cu iaurt
Salata de sfecla rosie cu pui
Salata de mango
Salata de fasole cu ton
Salata de vara cu mozzarella
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Maultaschen cu sos de rosii
Oua tari cu sos
Friptura de porc cu sorici
Salata Manager
Faguri cu forma
Rulada de vita cu sunca
Fursecuri cu gem