Zacusca cu dovlecel

Zacusca cu dovlecel

Ingrediente:

7 kg. gogosari, 2 kg. vinete, 1 kg. ceapa, un dovlecel (cca 1,5-2 kg), 400 gr. bulion

Mod de preparare:

Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pana se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar. Se pune totul la fiert pana se inmoaie bine legumele. Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine. Iarna, se poate servi la tartine.

Adauga comentariu la reteta - Zacusca cu dovlecel


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ardei umpluti
Tartiflette
Aripioare prajite in crusta
Caipirinha
Salata
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Capunti alla puttanesca
Friptura de porc cu sorici
Schichttorte  Baumkuchen
Inghetata de cocos
Chiftelute cu porumb
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Salata de ton cu ardei gras
Somloi Galuska