Zacusca cu dovlecel

Zacusca cu dovlecel

Ingrediente:

7 kg. gogosari, 2 kg. vinete, 1 kg. ceapa, un dovlecel (cca 1,5-2 kg), 400 gr. bulion

Mod de preparare:

Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pana se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar. Se pune totul la fiert pana se inmoaie bine legumele. Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine. Iarna, se poate servi la tartine.

Adauga comentariu la reteta - Zacusca cu dovlecel


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aripioare prajite in crusta
Paste cu ciuperci si rosii
Bruschette cu legume si tofu
Ardei umpluti cu legume
Vinete umplute
Legume umplute
Somloi Galuska
Caipirinha
Barcute de vinete
Pesto rosso
Pasta de avocado
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Crutoane aromate
Spinach and Feta Quesadilla
Placinta  cu pui, spanac si branza