Albinita

Albinita

Ingrediente:

Blatul: 400 gr. faina, 1 ou, 150 gr. zahar, 30 gr. unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 ½ linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat Crema: 170 gr. unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 gr. zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise
Glazura: 3 linguri apa, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 25 g unt (nesarat), ½ ciocolata menaj

Mod de preparare:

Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere decat, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se amesteca pe aburi pana se ingroasa. Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina.
  Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pana se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se amesteca cu untul.
  Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pana se ingroasa compozitia.
  Prima foaie se unge cu ½ din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.

Adauga comentariu la reteta - Albinita


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rulada de vita cu sunca
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Gratin de paste si peste, cu bezea
Tarta rustica cu piersici
Tiramisu de capsuni si cocos
Pui cu legume de primavara
Crap la cuptor (pe gratar)
Bulete din ciupercute
Cozonac cu mac si alune de padure
Paine cu orez
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Gratin de broccoli si conopida
Rulada cu cascaval
Supa de rosii