Ingrediente:
Blatul: 400 gr. faina, 1 ou, 150 gr. zahar, 30 gr. unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 ½ linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat Crema: 170 gr. unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 gr. zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise
Glazura: 3 linguri apa, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 25 g unt (nesarat), ½ ciocolata menaj
Mod de preparare:
Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere decat, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se amesteca pe aburi pana se ingroasa. Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina.
Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pana se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se amesteca cu untul.
Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pana se ingroasa compozitia.
Prima foaie se unge cu ½ din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.
Urmator > |
---|