Cataif

Cataif

Tags:

Ingrediente:

500 g fidea, 300 g zahar, 1 esenta de rom, 1 plic zahar vanilat, 300 ml apa, 500 g frisca

Mod de preparare:

Ungi o tava cu unt, asezi fideaua in strat subtire si o dai la cuptor pentru 10 minute ca sa se rumeneasca. In acest timp prepari siropul: pui apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat, il dai deoparte, adaugi zaharul vanilat si esenta de rom si amesteci. Il torni apoi peste fideaua rumenita si dai din nou la cuptor pentru inca 20 de minute. Dupa ce s-a rumenit si s-a legat fideaua cu siropul de zahar ca o foaie, o lasi sa se raceasca. Tai apoi foaia de fidea in jumatate. Asezi jumatate de foaie pe un platou, intinzi toata frisca batuta, apoi fideaua ramasa taiata in bucati sau intreaga.
  Lasi cataiful la rece 1 ora inainte de a-l aduce portionat la masa. E delicios! Pentru aceasta reteta vei folosi numai fidea, nu taietei, caci trebuie sa iasa delicata. In perioada postului pregatesti cu fidea fara oua si frisca Delikata.

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Cataif


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paine pictata
Supa de pasare cu fructe goji
Gogosele din flori de dovleac
Palet de dames
Rulada de omleta
Rulada cu cascaval
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Roastbeef a la Jamie
Fettuccine cu ton si rosii
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Brezel (covrigi nemtesti)
Ciorbita de pui si fasolica verde
Paste de spanac cu calamari si rosii
Paine  pe vatra
Paste cu spanac si gorgonzola