Papanasi fierti muntenesti

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Papanasi fierti muntenesti

Papanasi fierti muntenesti

Ingrediente:

2 oua, 3 linguri gris, 2 linguri unt, pesmet destul, 1 lingurita faina, sare, 300 gr. branza de vaci (scursa bine de zer)

Mod de preparare:

Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine branza de vaci, faina, ouale, grisul si sarea. Se fac galuste turtite, se gauresc cu degetul, se pun in apa clocotind usor. Se prajeste pesmetul. Cand papanasii se ridica la suprafata se mai lasa sa fiarba molcom (altfel se sfarama) inca un sfert de ora. Se scurg, se ung cu unt, se tavalesc in pesmet.Se servesc cu zahar si smantana.

Adauga comentariu la reteta - Papanasi fierti muntenesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Gratin de paste si peste, cu bezea
Lasagne cu spanac si branza chevre
Marmelada de zmeura
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Chec negru
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Cartofi in crusta de mustar
Crema de zahar ars
Tarta de ciocolata
Piept de pui afumat
Salata de sfecla rosie cu pui
Pesto rosso
Bulete cu cascaval la cuptor
Paine rasucita cu crema de branza