Papanasi fierti muntenesti

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Papanasi fierti muntenesti

Papanasi fierti muntenesti

Ingrediente:

2 oua, 3 linguri gris, 2 linguri unt, pesmet destul, 1 lingurita faina, sare, 300 gr. branza de vaci (scursa bine de zer)

Mod de preparare:

Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine branza de vaci, faina, ouale, grisul si sarea. Se fac galuste turtite, se gauresc cu degetul, se pun in apa clocotind usor. Se prajeste pesmetul. Cand papanasii se ridica la suprafata se mai lasa sa fiarba molcom (altfel se sfarama) inca un sfert de ora. Se scurg, se ung cu unt, se tavalesc in pesmet.Se servesc cu zahar si smantana.

Adauga comentariu la reteta - Papanasi fierti muntenesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de sfecla rosie cu pui
Placinta  cu pui, spanac si branza
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Islere
Muffins cu usturoi si ierburi
Ciorba de praz cu zeama de varza
Paste de spanac cu calamari si rosii
Crostoni cu miel
Pesto di rucola
Caramel Tiramisu
Tarta de ciocolata
Supa de pui - rapida
Lasagne cu spanac si branza chevre
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Crenvursti in aluat