Pasca cu smantana

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Ingrediente:

Aluat de cozonac, 1 kg. smantana, 450 g. zahar, 150 g. faina, 10 albusuri, un praf de sare, coaja de lamaie si de portocala, stafide, fructe confiate dupa gust

Mod de preparare:

Smantana se scurge, se bate cu un praf de sare, nu foarte mult pentru a evita separarea . Separat albusurile se bat bine cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bat bine. Se amesteca cu smantana, faina , aromele prin rasturnare. Se unge o tava rotunda cu unt se pune o foaie subtire de aluat, se adauga un strat consistent de crema se coace la foc potrivit timp de 45 min. Cu cat coacerea se face mai lent este mai bine.

Adauga comentariu la reteta - Pasca cu smantana


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Bulete din ciupercute
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Cirnati cu fenel
Supa de pui - rapida
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Somon la cuptor cu sos alb
Rosii umplute cu ton
Quinoa cu legume
Pesto rosso
Muffins cu dovleac(Butternut)
Cupola ninsa cu ciocolata
Lasagne cu spanac si branza chevre
Salsa cruda
Confit de canard
Dulceata de pere