Pasca cu smantana

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Ingrediente:

Aluat de cozonac, 1 kg. smantana, 450 g. zahar, 150 g. faina, 10 albusuri, un praf de sare, coaja de lamaie si de portocala, stafide, fructe confiate dupa gust

Mod de preparare:

Smantana se scurge, se bate cu un praf de sare, nu foarte mult pentru a evita separarea . Separat albusurile se bat bine cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bat bine. Se amesteca cu smantana, faina , aromele prin rasturnare. Se unge o tava rotunda cu unt se pune o foaie subtire de aluat, se adauga un strat consistent de crema se coace la foc potrivit timp de 45 min. Cu cat coacerea se face mai lent este mai bine.

Adauga comentariu la reteta - Pasca cu smantana


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Crema de zahar ars
Ciorba de praz cu zeama de varza
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Tort de nuci
Crutoane aromate
Supa crema de ciuperci
Tort cu mere si nuci
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Vegeta de casa
Tocanita de naut la cuptor
Paste de spanac cu calamari si rosii
Confit de canard
Tort cu cafea si gem de zmeura
Bulete cu cascaval la cuptor
Chutney de prune