Pasca cu smantana

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Ingrediente:

Aluat de cozonac, 1 kg. smantana, 450 g. zahar, 150 g. faina, 10 albusuri, un praf de sare, coaja de lamaie si de portocala, stafide, fructe confiate dupa gust

Mod de preparare:

Smantana se scurge, se bate cu un praf de sare, nu foarte mult pentru a evita separarea . Separat albusurile se bat bine cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bat bine. Se amesteca cu smantana, faina , aromele prin rasturnare. Se unge o tava rotunda cu unt se pune o foaie subtire de aluat, se adauga un strat consistent de crema se coace la foc potrivit timp de 45 min. Cu cat coacerea se face mai lent este mai bine.

Adauga comentariu la reteta - Pasca cu smantana


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Parmigiana di melanzane
Fursecuri fine cu nuci
Brezel (covrigi nemtesti)
Tartiflette
Paste de spanac cu calamari si rosii
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Cozonac Grania
Bruschette cu dovlecei
Cosulete umplute
Pasca cu ciocolata
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Salata de fasole cu ton
Muschiulet de porc cu susan
Praz umplut cu ciuperci
Ciorba de salata