Pasca cu smantana

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Ingrediente:

Aluat de cozonac, 1 kg. smantana, 450 g. zahar, 150 g. faina, 10 albusuri, un praf de sare, coaja de lamaie si de portocala, stafide, fructe confiate dupa gust

Mod de preparare:

Smantana se scurge, se bate cu un praf de sare, nu foarte mult pentru a evita separarea . Separat albusurile se bat bine cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bat bine. Se amesteca cu smantana, faina , aromele prin rasturnare. Se unge o tava rotunda cu unt se pune o foaie subtire de aluat, se adauga un strat consistent de crema se coace la foc potrivit timp de 45 min. Cu cat coacerea se face mai lent este mai bine.

Adauga comentariu la reteta - Pasca cu smantana


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa de pui - rapida
Tagliatelle cu ciuperci
Stifatho
Portofele de cod cu fasole verde
Branza cu verdeturi
Prajitura Latte Macchiato
Tortelete cu crema Toffee
Saltimbocca alla romana
Supa de chimen
Dulceata de rubarba
Prajitura cu zmeura si pomelo
Rulada de omleta
Paine  pe vatra
Chiftelute din orez
Friptura de vitel in ulei