Placinta ardeleneasca cu branza

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Placinta ardeleneasca cu branza

Placinta ardeleneasca cu branza

Ingrediente:

600 g faina, drojdie cat o nuca, un praf de sare, o cana de apa calduta, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de marar, 500 g branza, ulei pt. prajit

Mod de preparare:

Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit cca 1 ora. Intre timp se prepara umplutura. Se faramiteaza branza cu furculita si se amesteca cu cozile de ceapa verde taiate marunt impreuna cu mararul. Bineinteles, verdeturile se curata si se spala foarte bine. Dupa ce coca a dospit, se ia din ea cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de placinta. Se coace in tigaie in uleiul bine incins, intorcand-o pe ambele parti si intepand-o cu furculita daca se umfla putin. Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.Se pot servi ca aperitiv ,sau pot constitui o cina de sine statatoare,alaturi de un pahar de bere rece.

Adauga comentariu la reteta - Placinta ardeleneasca cu branza


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chiftelute de carne
Chutney de prune si ardei
Spinach and Feta Quesadilla
Friptura de mistret
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Saratele
Somloi Galuska
Sarmale fara carne
Aperitiv in foi de napolitana
Praz umplut cu ciuperci
Pasca cu branza dulce
Caramel Tiramisu
Chocolate Gugelhupf
Fettuccine cu ton si rosii
Salsa cruda