Placinta ardeleneasca cu branza

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Placinta ardeleneasca cu branza

Placinta ardeleneasca cu branza

Ingrediente:

600 g faina, drojdie cat o nuca, un praf de sare, o cana de apa calduta, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de marar, 500 g branza, ulei pt. prajit

Mod de preparare:

Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit cca 1 ora. Intre timp se prepara umplutura. Se faramiteaza branza cu furculita si se amesteca cu cozile de ceapa verde taiate marunt impreuna cu mararul. Bineinteles, verdeturile se curata si se spala foarte bine. Dupa ce coca a dospit, se ia din ea cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de placinta. Se coace in tigaie in uleiul bine incins, intorcand-o pe ambele parti si intepand-o cu furculita daca se umfla putin. Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.Se pot servi ca aperitiv ,sau pot constitui o cina de sine statatoare,alaturi de un pahar de bere rece.

Adauga comentariu la reteta - Placinta ardeleneasca cu branza


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chicken Bryan
Varza rosie cu mar
Salata de mango
Ardei umpluti II
Paine cu seminte
Tarta rustica cu piersici
Pui la cuptor
Tort din albusuri
Tocanita de naut la cuptor
Agliata Verde
Placinta cu branza sarata
Supa de dovleac cu gorgonzola
Crenvursti in aluat
Pasta de leustean
Chiftelute de carne