Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Ingrediente:

3 oua, 15 linguri de ulei, 15 linguri lapte, 1 cana de zahar, 1 praf de copt stins cu otet 1 cana de visine fara samburi (capsuni, caise), faina cat cupride

Mod de preparare:

Se separa galbenusurile de albus si se mixeaza cu zaharul, uleiul si laptele fiert si racit, se adauga faina pana se obtine consistenta unei smantani mai groase.Se toarna praful de copt stins cu otet sau lamaie. Separat se bat albusurile spuma, pana se tine de tel si se incorporeaza in aluat (din cat mai putine miscari ca sa nu se lase prea mult albusul). Se unge o tava mai mica (25/30 -35 cm) cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia iar deasupra se aseaza fructele intregi (visine) sau taiate felii la fructele mai mari si mai grele. Pentru ca fructele sa nu se lase la fundul tavii se trec prin faina( partea ce vine in contact cu aluatul).
  Se coace cca. 40 de minute; se incearca cu un bat de chibrit (nu se mai prinde aluat pe bat). Cand se raceste se taie in diferite forme si se pudreaza cu zahar.

Adauga comentariu la reteta - Tarta cu fructe


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chiftelute
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Cosulete umplute
Prajitura cu zmeura si pomelo
Ardei umpluti
Supa Imperiala
Saltimbocca alla romana
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Feta cu rosii uscate,in ulei
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Fursecuri cu gem
Dulceata de pere
Chiftelute de calamari
Salata de fasole cu ton
Paine rasucita cu crema de branza