Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Ingrediente:

3 oua, 15 linguri de ulei, 15 linguri lapte, 1 cana de zahar, 1 praf de copt stins cu otet 1 cana de visine fara samburi (capsuni, caise), faina cat cupride

Mod de preparare:

Se separa galbenusurile de albus si se mixeaza cu zaharul, uleiul si laptele fiert si racit, se adauga faina pana se obtine consistenta unei smantani mai groase.Se toarna praful de copt stins cu otet sau lamaie. Separat se bat albusurile spuma, pana se tine de tel si se incorporeaza in aluat (din cat mai putine miscari ca sa nu se lase prea mult albusul). Se unge o tava mai mica (25/30 -35 cm) cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia iar deasupra se aseaza fructele intregi (visine) sau taiate felii la fructele mai mari si mai grele. Pentru ca fructele sa nu se lase la fundul tavii se trec prin faina( partea ce vine in contact cu aluatul).
  Se coace cca. 40 de minute; se incearca cu un bat de chibrit (nu se mai prinde aluat pe bat). Cand se raceste se taie in diferite forme si se pudreaza cu zahar.

Adauga comentariu la reteta - Tarta cu fructe


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Creveti crocanti cu cocos
Supa de rosii
Tagliatelle a La-Chef-A
Tropical salad with coconut shrimps
Bulion de rosii
Sirop de citrice
Gratin de broccoli si conopida
Confit de canard
Ardei copti pane
Bulete cu cascaval la cuptor
Prajitura cu mere caramel
Parjoale de vara
Butternut umplut
Tarta cu crème brûlé
Salata de telina,citrice si rodie