Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Ingrediente:

3 oua, 15 linguri de ulei, 15 linguri lapte, 1 cana de zahar, 1 praf de copt stins cu otet 1 cana de visine fara samburi (capsuni, caise), faina cat cupride

Mod de preparare:

Se separa galbenusurile de albus si se mixeaza cu zaharul, uleiul si laptele fiert si racit, se adauga faina pana se obtine consistenta unei smantani mai groase.Se toarna praful de copt stins cu otet sau lamaie. Separat se bat albusurile spuma, pana se tine de tel si se incorporeaza in aluat (din cat mai putine miscari ca sa nu se lase prea mult albusul). Se unge o tava mai mica (25/30 -35 cm) cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia iar deasupra se aseaza fructele intregi (visine) sau taiate felii la fructele mai mari si mai grele. Pentru ca fructele sa nu se lase la fundul tavii se trec prin faina( partea ce vine in contact cu aluatul).
  Se coace cca. 40 de minute; se incearca cu un bat de chibrit (nu se mai prinde aluat pe bat). Cand se raceste se taie in diferite forme si se pudreaza cu zahar.

Adauga comentariu la reteta - Tarta cu fructe


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tocanita de naut la cuptor
Frigarui de pui
Lasagne cu spanac si branza chevre
Covrigi
Um Ali - budinca egipteana din paine
Paine cu seminte
Dovlecei crocanti la cuptor
Fursecuri simple
Prajitura cu tofu si ciocolata
Legume umplute
Piept de rata cu ciuperci
Brezel (covrigi nemtesti)
Gratin de paste si peste, cu bezea
Tarta sarata din frunze de conopida
Kisir -  salata de griu