Budinca de carne

Budinca de carne

Ingrediente:

1/2 Kg de carne porc slaba sau mai grasa si amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, 200 g franzela, 300 ml lapte, 250 ml smantana, 100 g ceapa, 30 g faina, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 4 oua mari, un varf de cutit piper, pesmet, sare, o lingura

Mod de preparare:

Franzela, taiata in felii, se inmoaie in lapte pana cand il absoarbe in intregime. Ceapa taiata marunt se caleste, un minut, in tot untul sau untdelemnul. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela nestoarsa si ceapa calita. La tocatura se adauga smantana, faina, galbenusurile, piperul sau putin cimbru faramitat, o lingurita cu sare, mararul sau patrunjelul si se amesteca bine. Albusurile batute spuma se amesteca cu aceasta compozitie, cu telul, prin rasturnare, apoi se desarta intr-o cratita de 2 1/2 l, bine unsa cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se coace la foc tare, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor. Dupa 30 minute, se poate acoperi, daca se rumeneste prea mult si focul se reduce la mijlociu; se coace circa 60 minute. Se serveste, fierbinte, cu sos de rosii sau macris, cu piure de spanac sau urzici, cu salata de cartofi sau cu alte legume, ca fel doi. Se poate servi si rece, taiata in felii, cu legume crude sau muraturi.

Adauga comentariu la reteta - Budinca de carne


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Saltimbocca alla romana
Pui cu legume de primavara
Chec aperitiv,stelute si braduti
Prajitura Lia
Gogosele din flori de dovleac
Aperitiv in foi de napolitana
Tocanita de naut la cuptor
Friptura de curcan cu mere
Tort cu cafea si gem de zmeura
Fursecuri fine cu nuci
Pasta de leustean
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Bruschette cu dovlecei
Lasagne cu spanac si branza chevre
Rulada de somon afumat