Hategane cu chimen sau rozmarin

Reteta culinara » Retete culinare » Retete panificatie si patiserie » Hategane cu chimen sau rozmarin

Hategane cu chimen sau rozmarin

Ingrediente:

Cubulet de drojdie proaspata, 500 g faina, 1/2 lingurita zahar, 1 1/2 lingurita sare grunjoasa, faina pentru tabla de framantat, 60 ml untdelemn de masline (sau altul fin), 1 lingura de seminte de chimen sau o ramurica de rozmarin

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia in 200 ml apa calduta. Se amesteca faina, zaharul si o lingurita de sare intr-o ulcea. Se adauga drojdia si apa in care s-a inmuiat si se amesteca totul pana se obtine un aluat uniform. Se pune intr-un loc cald, acoperit cu un stergar, vreme de patru ore. Se unge planseta cu faina si se framanta viguros aluatul, apoi se imparte in opt si se intinde cu sucitorul in forma de placintute. Se unge o tava de copt si se pun placintele in ea. Se apasa cu degetul din loc in loc placintutele, si in gropite se picura untdelemn. Se presara cu sarea ramasa, amestecata cu ace de rozmarin sau cu seminte de chimen usor pisate. Se lasa 20 de minute sa se odihneasca in tava, apoi se baga in cuptorul incins si se lasa sa se coaca pana se rumenesc (cam 30 de minute). Sunt grozave la bere sau langa orice fel de salata.

Adauga comentariu la reteta - Hategane cu chimen sau rozmarin


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Fursecuri fine cu nuci
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Caviar de vinete
Cosulete umplute
Pateu din ficatei de pui
Muffins cu spanac
Parmigiana di melanzane
Melcisori de pizza
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Chiftelute din orez
Sirop de citrice
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Ghiveci de orez cu legume
Tort din alune de copac