Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Ingrediente:

Faina, apa, sare, nuca macinata, zahar, scortisoara

Mod de preparare:

Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framanta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri ceva mai subtiri decat macaroanele. Din aceste suluri se modeleaza covrigei sau opturi, cat mai mici, care se lasa sa se usuce de la o zi la alta. Se pune la fiert apa cu zahar, dupa gust, si, cand clocoteste, se introduc mucenicii. Se fierb pana se inmoaie. Se iau de pe foc si se adauga nuca pisata, pana cand zeama se ingroasa. Uscarea mucenicilor inainte de fierbere este absolut necesara, pentru a se evita absorbtia unei cantitati prea mari de apa in timpul fierberii si deformarea lor. Se servesc reci, presarati cu nuca pisata, zahar tos si scortisoara.

Adauga comentariu la reteta - Mucenici muntenesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Crema de zahar ars
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Pateuri umplute cu sunca
Aluat cu branza
Barcute de vinete
Legume umplute
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Aripioare prajite in crusta
Covrigi
Crostoni cu miel
Compot de rubarba
Parmigiana di zucchine
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Supa de pasare cu fructe goji
Fursecuri fine cu nuci